mediator echtscheiding

Echtscheiding zonder kinderen

Of jullie nu getrouwd zijn, geregistreerd partners zijn, of samenwonen, het een
gezamenlijk besluit is of juist niet – De beëindiging van een relatie doet pijn. Het is een verdrietige situatie, waarin veel onzekerheid en onduidelijkheid heerst. In deze situatie begeleid ik jullie stap voor stap, met aandacht voor jullie persoonlijke en juridische verhaal. In ongeveer drie mediationgesprekken begeleid ik jullie echtscheiding.

Ik luister naar jullie zorgen en beantwoord jullie vragen.
Wie mag er in het huis blijven wonen? Wat doen we met de gezamenlijke rekeningen? Hoe verdelen we onze bezittingen en schulden? Wie heeft er recht op partneralimentatie? Wat moet er op korte termijn eigenlijk allemaal worden geregeld? Kortom, er komt enorm veel op jullie af. Jullie worden geconfronteerd met praktische vragen, maar er zijn ook veel zorgen en emoties. Ik ben er om jullie stap voor stap te begeleiden in dit ingrijpende traject.

Ik bemiddel en bied structuur in een veilige omgeving.
Met mijn bemiddeling en informatie help ik jullie de juiste keuzes en afspraken te maken. Ik geef op een begrijpelijke en duidelijke manier informatie over wat er in jullie situatie allemaal geregeld moet worden en geef inzicht in wat er juridisch mag, kan, moet of juist niet mag. Ik bied een veilige ruimte aan ieder om het eigen verhaal te doen en help jullie weer naar elkaar te luisteren en elkaar beter te begrijpen.

Een mediation is voor mij geslaagd als jullie met goede afspraken, die voor jullie op de langere termijn werken, en met een geruster hart jullie nieuwe toekomst in kunnen gaan.

Ik wikkel de juridische zaken af.
Als jullie het op alle onderdelen met elkaar eens zijn, verwerk ik de door jullie gemaakte afspraken in een echtscheidingsconvenant. Onderwerpen die in deze overeenkomst aan bod kunnen komen, zijn de verdeling van het vermogen, partneralimentatie en de verdeling van pensioen.

Ik dien het convenant in bij de rechtbank die de echtscheiding uitspreekt.
Na inschrijving van deze uitspraak in de registers van de burgerlijke stand is de scheiding definitief. Dit gehele juridische proces kan ik voor jullie afwikkelen. Hiervoor hoeven jullie dan ook geen andere professional in te schakelen.

PLAN EEN VRIJBLIJVEND (ONLINE) INTAKEGESPREK